Dovlecel umplut cu carne tocata

de Silvioara in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2011 | 5386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai lungi
  • 3-4 ardei gras
  • 4-5 rosii mari
  • o jumatate kg. carne tocata (porc, pui, amestec)
  • 2 cepe
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii
  • patrunjel verde tocat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne tocata:

Reteta se prepara astfel:

Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.

 Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita, apoi tot cu o lingurita se scobesc putin in interior, car sa incapa 2 lingurite ce carne. Pulpa de rosii scoasa se pastreaza pe o farfurioara.

Ardeii se spala, se scoate miezul si semintele.

Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in cateva linguri de ulei, se adauga orezul spalat si o jumatate de cescuta de apa. Se lasa putin pana scade toata apa, amestecand mereu cu lingura sa nu se prinda orezul de tigaie. Amestecul se lasa la racit, apoi se adauga carnea tocata, oul, sare, piper si se umplu legumele.

Se unge o cratita cu putin ulei, se aseaza legumele umplute, peste ele se presara pulpa de rosii tocata marunt si apa cat sa le acopere. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se pune usturoiul, se mai lasa 10 minute si se opreste focul. Se servesc cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor